Om oss och våra fröer

Norrlands Blomsteräng är ett familjeföretag som vill verka för fler ängar, mer biologisk mångfald och kunskap och möjlighet för fler at odla äng, privatpersoner som företag.

Kontakta oss:

Det är Magnus Alskog som svarar i telefon för det mesta. Ring honom på 0768019491 eller mejla till kontakt@blomsterang.se.

 

Våra fröer

Våra odlingar utgår från fröer vi samlat vilt i norrlandslänen och odlat upp på två ekologiska gårdar. En i Ängersjö, Umeå och en i Gåltjärn, Sundsvall.

2023 odlade och samlade vi:
Backglim, backnejlika, bockrot, flockfibbla, fyrkantig johannesört, gråfibbla, gullris, gulsporre, gökblomster, humleblomster, kummin, kvastfibbla, liten blåklocka, midsommarblomster, prästkrage, rödblära, rödfibbla, rödklint,  rödkämpar, röllecka, smällglim, smörblomma, smörboll, strätta, styvmorsviol, tjärblomster, vårfingerört, åkervädd, äkta johannesört, ängsfryle, ängsklocka och ängsskallra.


Vi tittar och undersöker hela tiden vilka örter vi kan lägga till och kommer att jobba med att ta fram fler och mer anpassande blandingar för olika markförhållanden och geografiska platser. Adress:
Norrlands Blomsteräng 
Magnus Alskog 
Gåltjärn 150
85592 Kovland